Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

China va investi 340 miliarde de euro în energie regenerabila până în 2020

Leave a comment


China Hong KongCea mai mare piata de energie din lume continuă să se mute departe de putere de cărbune murdar către combustibili ecologici: China va investi 2,5 trilioane de yuani (340 miliarde de euro), în domeniul energiei regenerabile, pe o perioadă de cinci ani, reducerea emisiilor de carbon prin 1.4bn.t.

Investiția face parte dintr-un plan cincinal (2016-2020) pentru producerea de energie din surse regenerabile emis de către Consiliul de Stat al Chinei, Administrația Națională a Energiei (ANOFM).

“Energia regenerabilă reprezintă principala forță a surselor de energie non-fosile ale Chinei, dar, de asemenea, viitorul  transformării energetice din China”, a declarat NEA director adjunct Li Yangzhe. “Al 13-lea plan cincinal pentru dezvoltarea energiei regenerabile are ca scop atingerea obiectivului de energie non-fosilă până în 2020, și rezolvarea principalelor probleme cu care se confruntă dezvoltarea energiei din surse regenerabile.”

Investiția va crea peste 13 milioane de locuri de muncă în acest sector, ANOFM a declarat într-un document plan care stabilește planul său de a dezvolta sectorul energetic al națiunii în timpul perioadei celor cinci ani 2016-2020. Agenția chineză a menționat capacitate instalată de energie din surse regenerabile, inclusiv eoliană, hidro, solară și energia nucleară va contribui la aproximativ jumătate din noua energie electrică  generată de până în 2020.

Investiția reflectă concentrarea continuă a Beijing-ului privind reducerea utilizării combustibililor fosili, care au stimulat creșterea economică a țării în ultimul deceniu, prioritizând războiul cu poluarea. Luna trecută, Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reforma (CNDR), planificatorul economic al țării, a declarat în propriul plan de cinci ani, că energia solară va primi 1 trilion de yuani pentru cheltuieli, deoarece țară urmărește să mărească capacitatea de cinci ori. Asta e echivalentul a aproximativ 1.000 de centrale majore de energie solară, conform estimărilor experților. Anul trecut China a devenit numarul 1 ca generator solar din lume. Tara asiatica a stabilit, de asemenea, un obiectiv de a reduce consumul de energie cu 15% în 2020, comparativ cu 2015.

Ca parte a planului de cinci ani care a promis să continue procesul de reducere  a industriilor de înaltă emisie de co2 și promovarea de noi industrii, inclusiv tehnologii de ultimă oră, informații, materiale noi, energii noi și industrii de economisire a energiei. China a spus că se așteaptă ca valoarea de productie a noilor Industrii cu emisii reduse de carbon ar depăși 1,4 trilioane € până în 2020.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s