Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Clariant deschide un centru de biotehnologie industrială în Bavaria

Leave a comment


Industrial biotech center in Bavaria

Clariant, un lider mondial in produse chimice de specialitate, a deschis oficial noul Centru de Cercetare in Biotehnologie(Group Biotechnology Research Center) in Planegg langa München. În cadrul unei ceremonii la care au participat Ilse Aigner, ministrul bavarez pentru afaceri economice, Media, Energie și Tehnologie, cheia locației a fost simbolic predată către CEO Hariolf Kottmann și șeful Clariant lui Group Biotehnologie André Koltermann.


“Pe lângă Clariant Innovation Center (CIC) în Frankfurt, noul Clariant Biotech Center (CBC) este o altă unitate importantă de cercetare la nivel global pentru compania noastră”, a subliniat Hariolf Kottmann într-o adresă livrată la peste 100 de reprezentanți din lumea politică și de afaceri. El a continuat să sublinieze importanța Bavariei, și, în special zona mai mare Munchen, ca un lider centru de putere, de cercetare și dezvoltare în domeniul biotehnologiei.

Potrivit ministrului Aigner “biotehnologia industrială este una dintre industriile cheie ale secolului 21. Cu Clariant situat în Bavaria, am putea pretinde a fi casă pentru una dintre companiile internaționale cele mai remarcabile din acest sector. Inaugurarea acestui nou Centru Biotehnologie în Planegg este mărturie vizibilă a importanței Bavariei ca centru de cercetare. ”

Măsura a fost susținută de o extindere a activităților societății, cu în jur de 100 angajați acum la CBC. Noua clădire cu spațiu de laborator și de birou de peste 6000 de metri pătrați oferă condiții excelente pentru munca de cercetare.

“Stabilirea unui centru de cercetare dedicat pentru biotehnologie în propria sa clădire chiar în inima unuia dintre cele mai mari hub-uri biotehnologiei din Europa înseamnă a face mult mai mult decât doar trimite o declarație clară – subliniază de fapt angajamentul Clariant în fața inovării, durabilității și creșterea profitabilă”, a explicat André Koltermann.

Începând cu anul 2006, Grupul Biotehnologie a implementat cu succes proiecte în domeniul materiilor prime regenerabile. Punctul central al acestei unități strategice este dezvoltarea de produse și procese durabile bazate pe biotehnologie în domeniul substanțelor chimice și a biocombustibililor.

sursa: www.ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s