Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

A inceput primul program de masterat in Bioeconomie din Italia

Leave a comment


 

bicocca

Universitatea Bicocca, Milano

La Universitatea Bicocca din Milano, Italia, a inceput prima editie a primului Master European in Bioeconomie in economia circulara. Pentru organizarea programului de studiu, 4 universitati Italiene au contribuit la acest proiect(Universitatea Bicocca din Milano, Universitatea din Torino, Universitatea din Bologna si Universitatea din Napoli Federico II). La realizarea acestui proiect au contribuit si 3 dintre principalii jucatori ai Bioeconomiei Italiene(Novamont,GFBiochemicals si Science Park of  Lodi), precum si liderul grupului bancar Intesa Sanpaolo, care este singurul partener global financiar al Fundatiei  Ellen McArthur.

Organizatorii sustin ca acest Master ofera un amplu program de formare pentru cei interesati sa lucreze in cadrul industriei bunurilor si serviciilor bio bazate pe utilizarea resurselor biologice si a proceselor bio-tehnologice. Programul permite persoanelor interesate sa evalueze in profunzime toate aspectele legate de productia si comercializarea produselor biologice, folosindu-se cele mai noi tehnologii.

Elevii vor studia intregul lant valoric al produselor bio:productia de materii prime in ecosistemele agricole din diverse regiuni climatice, proprietatile si logistica de aprovizionare a resurselor biologice, procesele bio-tehnologice si industriale utilizate pentru a transforma aceste resurse in noi resurse ecologice,precum si comercializarea si consumul produselor finale.

Acest studiu va oferi elevilor oportunitatea unei stranse legaturi cu mediul ce ne inconjoara, dar si in mediul social si economic, oferind o perspectiva mai ampla asupra Bioeconomiei. Studiul este structurat in 4 module, cate unul pentru fiecare Universitate, iar cursurile se tin limba Engleza. Dupa aceastea strategie adoptata in luna Noiembrie 2016, Italia face inca un pas inainte in sprijinirea Bioeconomiei.

 

sursa: www.ilbioeconomista.com

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s