Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

U.E. : 3,7 miliarde de euro injectate în economia europeană în perioada 2014-2024 pentru a dezvolta sectorul bioeconomiei

Leave a comment


UE: Parteneriat de 3,7 miliarde de euro pentru investiţii în regenerabile

Reprezentanţi ai Uniunii Europene şi liderii industriei au lansat un nou parteneriat pentru investiţii în sectorul de regenerabile. Scopul este atragerea de investiţii şi creşterea competitivităţii sectorului produselor bio şi a materialelor din surse locale și “Made in Europa”, aceasta fiind una dintre cele mai mari provocări pentru UE.

În jur de 3,7 miliarde de euro vor fi injectate în economia europeană în perioada 2014 – 2024 dintre care 975 milioane de euro vin de la Comisia Europenă și 2,7 miliarde de euro de la Consorţiul format din companii bio, scopul fiind acela de a dezvolta sectorul bioeconomiei.

Prin finanțarea proiectelor de cercetare și inovare, va vor crea noi parteneriate între sectoare diferite cum ar fi agricultura, sectorul agro-alimentar, furnizori de tehnologie, silvicultură, celuloză și hârtie, produse chimice și energie.

Scopul partenriatului este acela de a utiliza biomasa și deșeurile neexploatate al Europei ca materie primă pentru a face produse cu utilizare zilnică, mai ecologice. Se vor utiliza biorafinării avansate și tehnologii inovatoare, care vor transforma în resurse regenerabile bio durabile pe bază de produse chimice, materiale și combustibili.

Se vor administra investițiile în formă de proiecte de cercetare și inovare, prezentate în cererile de propuneri anuale și puse în aplicare în toate regiunile europene.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s