Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Raport C.E. : Numărul fermelor organice s-a dublat în ultimii 10 ani

Leave a comment


images (1)     Agricultura organică prinde din ce în ce mai mult teren, în ultimii zece  ani, atât numărul cât şi suprafaţa de teren dedicată agriculturii organice  dublându-se, potrivit ultimului raport privind agricultura organică publicat  vineri de Comisia Europeană

Suprafaţa de teren din agricultura organică a înregistrat un avans cu 500.000 de  hectare pe an. Drept rezultat, sunt peste 186.000 de ferme organice în Europa, iar  suprafaţa pe care se întind culturile organice este de 9,6 milioane de hectare de teren.

Deşi modul de repartizare a culturilor organice diferă de la o ţară la alta, păşunile organice reprezintă cea mai întinsă suprafaţă (aproximativ 45%), urmate de cereale (aproximativ 15%) şi culturi permanente (13%). Ponderea producţiei de animale organice rămâne extrem de restrânsă în producţia totală de animale – doar 1%.

Managerii fermelor organice sunt, în general, mai tineri decât cei care administrează fermele convenţionale din UE. În 2010, fermieri mai tineri de 55 de ani reprezentau 61,3% din sectorul organic, pe când, ei reprezintă doar 44,2% în agricultura non-organică.

În România, numărul operatorilor din agricultura ecologică din România a crescut de la 3.000, în perioada 2008-2009 la 15.000.

sursa: recolta.eu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s