Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

FAO cere măsuri urgente pentru eradicarea foametei. Agricultura sustenabilă este soluţia

Leave a comment


agriculturasustenabila

Agricultura Sustenabila

            Guvernele statelor europene trebuie să îşi aducă contribuţia la combaterea foametei şi malnutriţiei la nivel global, întrucât, un eventual eşec nu face decât să genereze migraţia populaţiei şi să stârnească noi conflicte, a declarat Jose Graziano da Silva, directorul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

      „Insecuritatea alimentară şi conflictele armate merg mână în mână”, a adăugat el subliniind că la acestea se adaugă fenomenele climatice extreme, probleme sociale în Africa şi Orientul Mijlociu şi epidemia de Ebola în Vestul Africii.

„Trecerile ilegale ale graniţelor sunt o problemă constantă pentru Europa şi alte părţi ale lumii. Este responsibilitatea noastră să găsim alternative. Agricultura sustenabilă şi dezvoltarea rurală în ţările unde sunt asemenea situaţii trebuie să fie unele dintre ele”, a completat Graziano da Silva.

El a solicitat miniştrilor europeni să considere malnutriţia o problemă mondială care are nevoie de soluţii concertate.

„Foametea este cea mai gravă formă a malnutriţiei, însă nu este singura”, a spus directorul FAO care a subliniat că peste 2 miliarde de oameni suferă de malnutriţie, deficienţie de micronutrienţi sau foamete ascunsă care se pot manifesta prin obezitate. Agricultura este un factor vital în eforturile pentru reducerea malnutriţiei.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s