Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Bio-on castigator pentru crearea plasticului PHA

Leave a comment


marco-astorri

Marco Astorri, Ceo si co-fondator Bio-on

       Două companii au fost anunțate ca și câștigători in cadrul Premiilor  EuropaBio’s Most Innovative Biotech SME 2014. Ceremonia a avut loc ieri la  Bruxelles, în cadrul celei de a doua ediții a Săptămânii Europene Biotech.

        Antti Peltomäki, Director General adjunct, Enterprise & Industry la Comisia Europeana, care a prezentat premiul in timpul ceremoniei, numit atât Biotehnologie medicală franceză pentru IMM-uri Erytech Pharma dar și Bio-on, un IMM italian din domeniul biotehnologiei industriale –  câștigători ai Premiului.

Cei doi castigatori au avut parte de concurența acerbă din partea altor trei clasați: Biosyntia (Danemarca), Autifony (Marea Britanie) și  BBB (Olanda). Anul acesta, primii cinci candidați au fost selectati dintr-un total de 35 , acum în al 5-lea an de desfasurare. Cererile de participare au fost primite din majoritatea tarilor Europene. Cele cinci finaliste au prezentat realizările lor în fața unui public de aproximativ 100 de persoane, inclusiv Jos Peeters, Managing Partner la Capricorn Venture Partners, Kay Swinburne deputat în Parlamentul European, Philippe De Backer deputat în Parlamentul European, precum și altor persoane sau CEO ai diferitelor companii de biotehnologie.

Erytech Pharma (Franța) a fost premiată pentru dezvoltarea unui concept inovator de a  înfometa celulele canceroase în substanțe nutritive esențiale specifice și a le induce rapid moartea, fără a afecta celulele sanatoase. Tehnologia inovatoare constă în utilizarea de celule rosii din sange încărcate cu enzime terapeutice pentru a dezvolta terapii in conditii de siguranta care să actioneze exact unde este necesar pentru a trata cancerul.

Bio-on (Italia) a fost recunoscut pentru proiectarea și brevetarea primului plastic PHA complet bio obținut din deșeuri agricole și prelucrate prin procese naturale de fermentare bacteriene fără folosirea solvenților chimici.Bioplasticul rezultat este 100% natural biodegradabil atât în apă și sol și adecvat pentru utilizarea în diferite domenii cu o strictete mai elevata, cum ar fi: dispozitive biomedicale, ambalaje, automobile, produse alimentare și altele.

Vorbind la eveniment, Tom Saylor, CEO al Arecor si Presedinte al Platformei EuropaBio IMM-uri, a declarat: “participantii din acest an au demonstrat forța si potențialul biotehnologie în Europa în mai multe sectoare importante și zone geografice. Premiul  Cel mai inovativ Biotech pentru IMM-uri rămâne o oportunitate excelentă de a ridica profilul și importanța acestui sector pentru viitorul cetățenilor și creșterea economică a Europei. ”

Ceremonia de decernare din acest an a avut un accent special pe finanțare, îimpreuna cu Banca Europeană de Investiții   prezentand “Cresterea facilitatii pentru finanțare”, ce are în vedere finanțarea întreprinderilor inovatoare în UE, precum și Comisia Europeană să ilustreze noul lor “Instrument pentru IMM-uri”, în cadrul programului Horizon 2020.

În plus, o privire de ansamblu asupra noului pachet de parteneriate public-privat (PPP), a anuntat recent de către Comisie, a fost dat, cu un accent special pe IMI II și noul PPP pentru industria bio.

Sursa: http://ilbioeconomista.com/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s