Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Abengoa conduce revolutia culturala a bioeconomiei

Leave a comment


Pasarela pietonala si pentru biciclisti

Abengoa – compania internationala care aplică soluții tehnologice inovatoare  pentru dezvoltarea durabilă în sectorul energetic și de mediu, care produce energie  electrică din surse regenerabile, de conversie a biomasei în biocarburanți și producerea  apei potabile din apa de mare – promovează utilizarea transportului sustenabil în fiecare  zi, prin diverse măsuri pe care le-a pus în aplicare. Aceste inițiative includ o pasarelă  pietonală pe care Abengoa a construit-o în 2012 pentru a lega cartierele Los Bermejales și  Bellavista cu Campus Palmas Altas.

Această pasarelă reușește să împiedice emisiile de 150 kg de CO2 in fiecare zi, prin  promovarea utilizării transportului durabil. Permite locuitorilor din Sevilla și celor  aproape 3.000 de angajați Abengoa să ajungă în Campus Palmas Altas pe bicicletă sau  pe jos, evitându-se utilizarea vehiculelor personale.

Pasarela, ca și sediul companiei corporative, a fost proiectat de către prestigiosul architect Richard Rogers și firma de arhitectură spaniolă Vidal y Asociados Arquitectos. Se compune dintr-un pod mare, care este de 80 de metri lungime și 3.20 metri lățime pe deasupra autostradei SE-30. Proiectul combină materiale de înaltă calitate, cu un design inovator și este protejat de o plasă de sârmă de oțel.

Campus Palmas Altas

Pasarela permite și pietonilor și bicicliștilor să traverseze SE-30 în siguranță, promovând în același timp, o mobilitate durabilă. Acesta a fost, de asemenea, conceput special pentru persoanele cu mobilitate redusă. De pasarelă beneficiază nu numai persoanele care călătoresc la Campus Palmas Altas în fiecare zi, dar și toți locuitorii din Sevilla, deoarece dupa ce a fost construită, Abengoa a donat-o orașului.

Abengoa de asemenea construieste un drum pentru a facilita accesul autobuzelor publice zona Campusului Palmas Atlas, astfel incat sediul companiei sa devina o parte integrata a structurii orasului, conectata la reteaua de transport a orasului.

Si aceasta este, de asemenea, bioeconomie.

sursa: http://ilbioeconomista.com/

Leave a comment