Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

PNDR 2014 – 2020 ar putea fi aprobat la finalul acestui an sau la începutul lui 2015

Leave a comment


vezi-cum-arata-pndr-2014-2020-modificari-importante-pentru-fermieri-6947              Trimis recent la Bruxelles, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală ( PNDR) 2014 – 2020 ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană la finalul acestui an sau la începutul anului viitor. 

Trimis recent la Bruxelles, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală ( PNDR) 2014 – 2020 ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană la finalul acestui an sau la înVestea vine din partea comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş, care precizează că noul PNDR nu va prezenta modificări fundamentale faţă de proiectul trimis de autorităţile române. „Comisia Europeană va fi în măsură să aprobe acest program la finalul acestui an, începutul anului viitor. Aşa cum stau lucrurile, nu întrevăd schimbări fundamentale, de structură a orientării strategice a programului atâta timp cât suntem mai mult într-o procedură administrativă. Adaptările esenţiale au fost deja făcute în urma consultărilor informale dintre Comisie şi Ministerul Agriculturii pe care le-am stimulat încă din momentul elaborării, în primăvară, tocmai pentru a evita în acest moment schimbări fundamentale”, a subliniat Cioloş.

Oficialul a precizat că în acest nou program s-a mizat mult de simplitate şi claritate în aplicarea normelor. „Vor fi ameliorări în sensul de a clarifica lucrurile şi nu a schimba fundamental obiectivele strategice ale Programului”, a explicat Cioloş.
În privinţa fiscalizării, comisarul european a spus că sunt măsuri care stimulează scoaterea din zona gri a unor activităţi economice, dar sunt şi măsuri care frânează activitatea în domeniu.

sursa: Agerpres

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s