Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

De ce Biobased? – Guvernul American știe foarte bine

Leave a comment


usda-vilsack (1)

Tom Vilsack, Ministrul Agriculturii al SUA

Ministerul Agriculturii al SUA (USDA) a lansat un raport cuprinzător sintetizand literatura curentă ce explorează oportunitățile oferite de acest emergent domeniu în curs de dezvoltare, bioeconomia. Raportul, intitulat “De ce de bază Bio?”( Why Biobased?), a fost creat ca un precursor pentru viitorul studiu economic, mai cuprinzător care urmează să fie lansat în următoarele luni prin programul USDA BioPreferred ce priveste efectele economice ale industriei produselor de bază Bio.

“Acest nou raport prezintă oportunitățile pe care agricultura și pădurile din SUA le au în bioeconomia emergentă”, a declarat Ministrul Agriculturii Tom Vilsack. “Includerea recentă a produselor mature de pe piață în cadrul Programului BioPreferred întăreste angajamentul nostru față de economia de bază bio a Statelor Unite și reunește două dintre cele mai importante motoare economice pentru America rurala:  Agricultura și de Producția”

Sintetizând rezultatele de la guvernul existent, mediul academic, precum și organizațiile non-guvernamentale, noul raport exploreaza modul in care politicile guvernamentale și programele business-to-business de durabilitate din industrie conduc economia de bază Bio. Raportul suplimentar de top demonstrează că economia de bază Bio este, de fapt, în creștere și oferă un mare potențial de creare a noi locuri de muncă în numeroase sectoare ale Statelor Unite. De exemplu, un raport citat concluzionează că este de așteptat ca substanțele chimice de bază Bio să constituie peste 10 la sută din piața de chimicale până în 2015. Un alt raport privind studiul concluzionează că există un potențial de a produce din materiale de bază Bio două treimi din volumul total de produse chimice, reprezentând peste 50.000 de produse, o piață anuală de 1000 miliarde dolari la nivel mondial.

Pe culmile acestui studiu finalizat, Programul USDA BioPreferred a atribuit un contract pentru un studiu economic mai în profunzime a produselor de bază Bio și impactul economic, inclusiv cercetare privind crearea de noi locuri de muncă și valoare economică. Acesta va fi primul raport economic sponsorizat federal de acest gen care vizează industria produselor de bază Bio în Congresul American, mandatand studiul pentru Legea 2014 Farm Bill.

Programul USDA BioPreferred lucrează pentru a crește achiziționarea și utilizarea produselor de baza Bio desemnate printr-o initiativa de procurare preferentială pentru agențiile federale. Produsele desemnate pot purta deasemenea eticheta voluntară a consumatorilor.

Eticheta voluntară “USDA Certified Biobased Products” este concepută pentru a promova comercializarea pe scară largă a produselor de bază Bio consumatorilor. Din septembrie 2014, USDA a certificat peste 1 940 produse de bază Bio în mai mult de 97 categorii pentru etichetă. Produsele certificate și desemnate sunt produse pentru construcții, reparații, întreținere si curățenie achiziționate de către agențiile federale, până la ambalare și produse de îngrijire personală utilizate de consumatori în fiecare zi.

Organizatia Industriei Biotehnologice (BIO), a estimat că numărul locurilor de muncă din SUA pentru sectorul produselor chimice din surse regenerabile va crește de la aproximativ 40.000 de locuri de muncă în 2011, ceea ce reprezintă 3% -4% din totalul vânzărilor chimice, la peste 237,000 de locuri de muncă până în 2025. Acest nivel de ocupare a forței de muncă ar reprezenta aproximativ 20% din vânzările totale ale produselor chimice.

Puteți găsi Raportul “Why Biobased?” aici : http://www.biopreferred.gov/files/WhyBiobased.pdf

sursa: ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s