Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Energie regenerabilă: Calea către sustenabilitate la nivel mondial

Leave a comment


alaska-airlines-biofuel

Alaska Airlines Biofuel

De când ne putem aduce aminte, petrolul a fost sursa cheie pentru fabrici de alimentare cu combustibil, utilaje grele, vehicule și avioane. Cu toate acestea, în aceste zile, investitorii se uita la producătorii de energie regenerabilă, în speranța că vor veni cu soluții viabile, care ar putea funcţiona, eventual, ca un substitut pentru petrol. Cu perfecţionarea companiilor pentru o noua tehnica în a face plachete de siliciu, costurile surselor de energie solară s-ar reduce cu 20%. Cei mai mari dintre investitori care au trecut la piețele alternative şi-au îndreptat atenția spre energia solară.

Asta nu înseamnă că alte surse nu fac progrese în domeniile lor. Warren Buffett, cu noul parc eolian de 400 megawati în Nebraska, estimează să crească energia eoliană a statului cu 50%, cu toate că industria a fost sub o mare presiune în ultima vreme pentru deoarece se vehiculează ca turbinele eoliene ucid mai multe păsări decât 2010 BP de petrol deversat . Senatorul american Jon Tester, inițiat în industria Energetică geotermală , încurajează cercetătorii în utilizarea apei freatice ca sursă de energie electrică și termică.

O sursă de energie curată, care a progresat în mod neașteptat în mijlocul scăderea prețului petrolului este biocombustibilul. Performanța pieței demonstrează că biocarburanții prospera atunci când petrolul costă 100$/baril, dar ei par a fi situaţi relativ bine, 50$ la 60 gama. Ca atare, petrolul nu o duce rău în ceea ce privesc investițiile continue în Irak și alte țări mari producătoare de țiței.Aceasta ar putea fi o veste bună pentru biocombustibili dată fiind corelația pozitivă dintre cele două surse de energie.

Petrolul a fost întotdeauna sursa numărul unu de energie pentru alimentarea avioanelor, însă totul s-ar putea schimba cu progresele realizate în cercetarea bioenergiei. Alaska Air a anuntat recent parteneriatul cu Gevo pentru testarea combustibilului de alcool-to-jet , devenind prima companie aeriană comercială care a zburat folosind combustibil din porumb și deșeurile de plante. La Universitatea de Stat din Washington , cercetatorii au descoperit o modalitate de a crea combustibil de la o ciuperca negră care este frecvent întâlnită in fructe şi frunze putrezite dar şi în sol. Și în ce privește energia electrică și termică, Legea Bioenergiei 2015 își propune să dezvolte tehnologii de biomasă pentru a alimenta case și întreprinderi, în același timp creând locuri de muncă în zonele rurale și reducând riscul de incendii. Ar putea bioenergia înlocui petrolul în viitor? Evoluțiile recente de pe piața par să indice în această direcție.

 

sursa: ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s