Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Franța devine verde: Paris a adoptat Legea cu privire la tranziția energetică și creșterea ecologică

Leave a comment


Pe 22 Iulie 2015, parlamentul francez a adoptat Legea cu privire la tranziția energetică și creșterea ecologică propusa de Ségolène Royal, ministrul Ecologiei, Dezvoltării Durabile și Energiei.

Noua lege creează oportunități de a introduce materialele plastice compostabile la anumite tipuri de ambalaje, precum și saci de fructe și legume.

Pe lângă planurile de a reduce ponderea energiei nucleare în mixul energetic francez, legea conține o gamă largă de propuneri legislative, de exemplu, pe surse regenerabile de energie (40% până în 2030) și de reducere a emisiilor de CO2 (-40% până în 2030). de exemplu, sacii usori, bioplastici pentru fructe si legume vor trebui să fie biobased și compostabile în casa compostării de la 1 ianuarie 2017.

Conținutul biobased minim și creșterea progresivă vor fi definite într-un decret al Consiliului de Stat, care va defini, de asemenea, măsuri pentru informarea consumatorilor cu privire la compoziția materialului și utilizarea unor astfel de saci. În plus, ambalajele din plastic pentru corespondentele comerciale vor trebui să fie biodegradabile / compostabile în casa compostarii până la 1 ianuarie 2017.

“Aceste dispoziții reprezintă un pas important pentru industria de bioplastice franceza, care a investit mai mult de 40 de milioane de euro in ultimii 15 ani. Din păcate, cu toate acestea, o oportunitate importantă de a promova pungile de unică folosință, care sunt biobased și biodegradabile la casierie a fost un insucces. Ele ar fi putut fi un instrument valoros pentru a transporta în siguranță mărfuri și mai târziu pentru a colecta igienic deșeurilor biologice, “afirmă Christophe Doukhi-de Boissoudy, presedinte al Asociatiei Franceze Club Bio-plastiques.

Legea franceză privind tranziția de energie și creșterea ecologică, de asemenea, face o distincție clară între biobased, materiale plastice biodegradabile / compostabile și materialele plastice-oxo fragmentabile. Materialele plastice compostabile, care au fost certificate conform normelor europene armonizate pot sprijini o infrastructura de colectare separată a deșeurilor biologice și compostarea acasă. Ele ajuta la menținerea altor fluxuri de deșeuri, cum ar fi reciclarea mecanică eficientă și curată. Plasticele oxo-fragmentabile sunt, în esență, materiale plastice rezistente in compozitia carora se gasesc aditivi artificiali, care provoaca plasticului fragmentarea în micro-particule. Ele nu îndeplinesc normele europene de compostabilitatea și in felul acesta pot împiedica potențialul de reciclare mecanică.

“Franța a făcut un pas înainte pentru consumul responsabil de materiale plastice și de tratare a  deșeurilor ca fiind o resursă valoroasă. Materialele de bioplastic vor contribui in ponderea lor la o creșterea economică responsabila față de mediu. Susținem pe deplin angajamentul clar pentru materiale plastice care sunt biobased și biodegradabile “, afirmă François de Bie, Președinte al Consiliului European Bioplastics.

sursa: ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s