Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Festivalul Flow din Helsinki un eveniment carbon-neutral

Leave a comment


Flow Festival in Finland last year

Flow Festival 2015, Helsinki, Finland

Flow Festival, care va avea loc între 12 și 14 august în Suvilahti, Helsinki, va fi un eveniment cu emisii de carbon minime, care caută să reducă la minimum emisiile prin muncă cuprinzătoare a mediului. Neste, lider mondial in producător de motorină din surse regenerabile, va oferi Neste Regenerabile Diesel 100% din făcut deșeuri și reziduuri pentru generarea de energie electrică, cerințele Flow. Cea mai mare parte a energiei electrice necesare pentru festivalul va veni de la generatoare, deoarece rețeaua electrică din zonă poate furniza doar o mică parte din puterea necesară pentru acest eveniment.

“Este minunat că am avut ocazia de a ajuta Festivalul Flow, mai mulți ani consecutivi, pentru a-și îndeplini obiectivele ambițioase de emisii prin utilizarea Neste Renewable Diesel pentru a genera electricitate pentru evenimentul lor. Cu ajutorul motorinei noastre din surse regenerabile din deșeuri și reziduuri, Flow vor fi în măsură să reducă emisiile de gaze cu efect de seră până la 90%, în comparație cu combustibilul diesel fosil. In plus, calitatea aerului este, de asemenea, mult mai plăcut datorită utilizării sale, deoarece diesel din surse regenerabile produce considerabil mai puțin mirosuri și emisii de particule în mediu “, spune Kaisa Hietala, Executive Vice President, departamentul Renewable Products al Neste.

“Colaborarea cu Neste este foarte importanta pentru noi, ceea ce ne permite să obținem rezultate concrete în activitatea noastră de mediu. Neste permite generarea de energie electrică din surse regenerabile de combustibil pentru întregul eveniment, permițându-ne să reducă amprenta totală de carbon a Festivalului Flow “, comentează Suvi Kallio, Managing Director al Festivalului Flow.

Tehnologia NEXBTL proprietare Neste permite utilizarea de grăsime aproape orice deșeuri sau ulei vegetal în producția de motorină din surse regenerabile de înaltă calitate și alte produse din surse regenerabile. Neste este în mod constant în căutarea de extindere a bazei de materii prime cu emisii reduse de carbon, chiar și mai mult. În prezent, mai mult de 75 la sută din materia primă regenerabilă folosită de Neste constă din deșeuri și reziduuri.

 

sursa: www.ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s