Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Malaezia va avea primul bioetanol 2G

Leave a comment


664-chemtex_lr

The Mossi Ghisolfi Biorefinery in Crescentino, Italy

Următoarea dezvoltare  economică a Malaeziei va fi bazată  pe productia bio. Brooke Renewables și Hock Lee Group – care are experiență în fabricarea de lipici industrial și placaj  în urma căruia au investit în plantație de ulei de palmier ,de asemenea  au prezentat o scrisoare de intenție (SI) pentru guvernul de stat, marcand intenția de a investi în 2G (a doua generație ) a bioetanolurilor  si  a plantelor biochimice ca primă fază a proiectului Sarawak Biomasa Hub.


Brooke Renewables și partenerii săi  vor  investi 1 miliard dolari în următorii cinci ani pentru a dezvolta proiectul Sarawak Biomasa Hub, care va ajuta poziționarea statului în fruntea regională a noii industrii bazată pe productia bio.

Grupul Hock Lee a semnat, de asemenea, un parteneriat  de înțelegere cu Biochemtex Agro, companie a grupului italian Mossi Ghisolfi, pentru a stabili o plantație de biomasă specializată care este durabilă, suficientă  și în conformitate cu standardele acceptate la nivel global. Această resursă de biomasă este regenerabilă și oferă bioetanol iar plantelor biochimice garanteaza materie  primă  pentru a asigura operațiuni pe termen lung ale plantei.

Experiența considerabilă a  Biochemtex Agro,în gestionarea lanțului de aprovizionare pentru primul 2G bioetanol de plante din lume (Crescentino, Italia), lansată în luna octombrie a anului trecut. Aceasta este compania soră a Beta Renewables și se ocupă de toate lanțurile  de aprovizionare de biomasă referitoare la bioetanol și producții biochimice, folosind tehnologia de proprietate. Iar noul bioetanol 2G și planta biochimica va folosi  Beta Renewables,” Biomass Conversion Technology and Novozymes” Exclusive Enzymes Solutions.
În scopul de a sprijini proiectul Asia BioCoal și Brooke Malaezia,acestea  vor lucra împreună pentru a asigura soluții adecvate de gestionare a deșeurilor pentru grupul de biomasă și posibilitatea de a crea cea mai mare fabrică de pelete carbonizat, ca parte a unei abordări holistice în maximizarea utilizării resurselor regenerabile de energie și generarea de aburi. Aceste activități  vor crea mai multe locuri de muncă și va crește impactul pozitiv asupra mediului pentru proiect.

Elaborarea proiectului din cadrul  Sarawak Biomasa Hub, în conformitate cu viziunea guvernului, subliniat în Strategia Națională de biomasă  2020, punând accentul pe valorificarea biomasei prin canalizarea în scopuri de mare valoare. Această strategie prevede etapele pentru utilizarea  celor  100 de milioane de tone de produse fabricate anual de plantații de ulei de palmier, pentru a crea noi industrii de mare valoare, până în 2020.

sursa: ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s