Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Copacul care produce energie

Leave a comment


wind-treeUn start-up din Franta a creat un copac artificial – Wind Tree – care poate produce curent electric folosind curentii de aer, scrie Daily Mail (30 noiembrie).

In interiorul ‘frunzelor copacului’, niste lamele transforma vantul in curent elctric, indiferent de directia din care sufla acesta. Un avantaj al acestui sistem este ca e complet silentios.

Prototipul Wind Tree a fost instalat la Pleumeur-Bodou, in Bretania. El poate transforma in electricitate curenti de aer de doar 4,5 m/ora. Costul ,copacului, se ridica la circa 30.000 de euro.

Jerome Michaud-Lariviere, fondatorul start-up-ului care a construit ‘copacul’, afirma ca acesta devine profitabil la o medie anuala a vitezei vantului de 7,8 m/ora.

El spune ca Wind Tree va putea fi folosit pentru a exploata curentii de aer care circula de-a lungul strazilor si cladirilor pentru a alimenta iluminatul stradal cu LED-uri sau statii de incarcare a masinilor electrice. De asemenea, spera ca se va putea combina cu alte mijloace de producere a energiei, cum ar fi cele fotovoltaice si geotermale, pentru a alimenta cladiri eficiente energetic.

sursa: http://www.ecomagazin.ro/

articol complet: http://www.ibtimes.co.uk/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s