Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

UPM: Masina viitorului va fi bazată pe lemn

Leave a comment


bioforeconceptcar_upm_metropolia_7_50213_2

Biofore Concept Car premiered at the Geneva International Motor primavara trecuta.             Copyright: UPM. Photographer: Sami Kulju

“Biocombustibilii sunt de asteptat să joace un rol important în transportul rutier, dar mediul de reglementare rămâne incert. Legislația este necesară pentru ca UE să crească în producția biocarburanților la nivel local. Prin urmare, normele trebuie să se extindă dincolo de 2020. Lungile procese politice crează acum incertitudine. Industria și investitorii au nevoie de un cadru de reglementări stabil pe termen lung, pentru biocombustibili “. Acest lucru l-a spus Marko Janhunen, Vice Presedinte Stakeholder Relations, UPM Biorefining, joia trecută, la Bruxelles, în cadrul CEPI European Paperweek, în cadrul căreia compania finlandeză a prezentat Biofore Concept Car, un exemplu de cum noi biomateriale pot fi aplicate în industria auto.

Industria lemnului poate ajuta Comisia UE să își atingă obiectivele din bioeconomie doar dacă este asigurată competitivitatea sectorului. “Avem nevoie de competitivitate și previzibilitate. Acest lucru permite investiții – care duc la creștere economică, locuri de muncă și noi inovații “, a declarat Președintele și CEO al UPM, Jussi Pesonen. În timpul sfârșitului acestui an UPM va aduce biocombustibil pe bază de reziduuri avansate de lemn la piață in timp ce vanzarile de biocombustibili la scară comercială în Finlanda încep. Pentru UPM biocombustibilii avansați crează noi oportunități de creștere economică. Biorafinăria construită în Lappeenranta este prima de acest gen la nivel global.

Utilizarea versatilă de biomasă lemnoasă din surse regenerabile, combinate cu inovarea, eficiența resurselor și durabilitatea, este piatra de temelie a strategiei UPM’s Biofore. Noi produse inovatoare pot înlocui materialele neregenerabile și să ofere alternative pentru viitor eficiente din punct de vedere al resurselor. Biofore Concept Car demonstrează acest lucru în practică. În majoritatea pieselor auto fabricate în mod tradițional din plastic sunt înlocuite cu biomateriale de înaltă calitate. De asemenea, motorul este alimentat cu noul diesel bazat pe reziduu de lemn din surse regenerabile: UPM BioVerno.

Deoarece cererea mondială de resurse și energie este in crestere, industria forestieră este în prim-planul de conducere a UE către o bioeconomie durabilă. Pe baza raportului bioeconomie al Comisiei Europene sectorul industrial forestier reprezintă 1/3 din cele 2 trilioane de euro al UE din bioeconomie, celelalte 2 treimi fiind în principal agricultura și industria alimentară. Sectorul ofera de muncă la 5 milioane de oameni în mod direct, indirect până la 50 de milioane de oameni în special în zonele rurale.

sursa: ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s