Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Novozymes va produce combustibil pentru transport din deșeuri agricole

Leave a comment


novozymes

Centrul Novozymes

Producatorul danez Novozymes, cel mai mare producător de enzime din lume, va continua planurile sale de a produce combustibil pentru transport din deșeuri agricole, în ciuda unei  scaderi a prețului petrolului, întamplare ce a făcut ca produsele pe baza de petrol sa fie mai ieftine pentru consumatori. Unii analiști s-au aratat îngrijorati că un preț mai mic de țiței ar produce o scadere a  interesului  investitorilor în alternative, dar Novozymes a declarat că își propune să ofere enzime la 15 fabrici de bioetanol avansat până în 2017, de la cinci, generand  1 miliard de coroane daneze (165,700,000 dolari) în venituri.

Raizen, o îmbinare între Shell și compania braziliană de etanol Cosan, a început producția la ceea ce este doar a șasea fabrică de bioetanol avansat din lume, în Piracicaba, Sao Paulo. Enzimele Novozymes sunt un factor cheie.

Combustibilul pentru transport, de asemenea, cunoscut sub numele de bioetanol celulozic, este realizat din resturi vegetale sau biomasă, cum ar fi paie, coceni de porumb și trestie de zahăr, în loc de la culturi alimentare cum ar fi porumb sau zahăr, ca de bioetanol convențional.

“Am investit în asta din 2001 pentru că noi credem în potențialul pe termen lung,” Sebastian Soderberg, vicepresedinte pentru conversie biomasă al Novozymes, a declarat pentru Reuters, trecand peste recenta scădere prețului petrolului pana la minimele lui 2009. “Noi credem că va fi competitiv cu produse pe baza de țiței, dar ar fi nevoie de mai mult timp evident pentru noi, dacă prețul petrolului rămâne la acest nivel. Dar prețurile materiilor prime fluctuează “, a spus el.

A spus că a fost prea devreme pentru a stabili un preț de țiței la care biocombustibilul ar fi competitiv. Noua fabrica de 100 milioane dolari din Piracicaba, a cărei tehnologie este asigurată de compania canadiana IOGEN Corporation, va converti biomasa în 10,6 milioane de galoane pe an de bioetanol celulozic.

Novozymes în parteneriat cu Beta Renewables, parte a grupului Italian de substanțe chimice Mossi Ghisolfi, pentru a deschide prima fabrică comercială în Crescentino, Italia, în octombrie anul trecut, cu o capacitate anuală de 19 milioane galoane pe an (mGy). De atunci, compania a biocombustibililor POET a deschis o fabrică de 20 mGy în Statele Unite, și compania de biotehnologie start-up GranBio a început activitatea într-o fabrică de 22 mGy în Brazilia. Novozymes va fi, de asemenea, furnizor de enzime pentru Longlive, care are o licenta de a produce bioetanol celulozic în China, și la un proiect în Sarawak, Malaezia pentru prima fabrica de bioetanol avansat în Sud-Estul Asiei.

sursa: ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s