Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Bioeconomia vorbește Germană : BioBased World deschide ușile în Frankfurt

Leave a comment


wpid-frankfurt_am_main

Bioeconomia vorbește germană. Ieri, în Frankfurt, Germania, Achema deschis ușile. BiobasedWorld la Achema 2015 este locul unde bioeconomia devine vizibilă și tangibilă. La fel cum bioeconomia este prezentă pretutindeni în viața noastră de zi cu zi, poate fi, de asemenea, găsită în fiecare grup de expoziție la Achema, prin urmare nu există spațiu dedicat pentru BiobasedWorld.

Decizia de a nu rezerva o zonă de expoziție separată pentru cele trei teme prioritare BiobasedWorld, Proces Analitic Technology (PAT) și Managementul Apelor Industriale a fost deliberat. “Ceea ce distinge temele focale este că au un impact și agită industria de proces ca un întreg”, explică Thomas Scheuring , CEO al Dechema Ausstellungs-GmbH. “Dezvoltarea de noi tehnologii și soluții prosperă din interacțiunea diferitelor sectoare și discipline.” În consecință, expozanții implicați în aceste teme pot fi găsiți în foarte diverse domenii. Acest lucru este valabil pentru managementul apei industriale și în mod similar pentru PAT care cuprinde nu numai furnizorii de echipamente de laborator, ci și a sistemelor de control de proces.

BiobasedWorld este un exemplu frapant de natura intersectorială a temelor centrale: în economia biobased spectrul variază de la procesul de dezvoltare a senzorilor, de la furnizorii de fermentatoare din oțel inoxidabil pană la procesoare de materiale de ambalaj biobased. Pentru o orientare rapidă, vizitatorii interesați într-un anumit subiect vor găsi publicații tematice cu excursii care vor fi disponibile fie în aplicația Achema sau ca o versiune printată în premergătoarele Achema. În plus, semnele din holuri și săli și pe planul holului vor ușura munca vizitatorilor de a găsi drumul căutat.

Pentru a promova schimbul de opinii între utilizatori și furnizori, organizatorii au conceput o serie de noi formate: Achema PRAXIS forums, abordând subiecte cum ar fi Technologii de unică folosință, Producția Farmaceutică, Componente și Echipamente, de Amestecare și Separare, de Siguranță și de Control al fabricilor. Noile evoluții din practică vor fi introduse în mini-prezentări în imediata apropiere a sălilor de expoziție în cauză. Aceasta scurtează în mod eficient distanța dintre zonele de curs și standurile expoziționale, permițând vizitatorilor cu interese speciale să-și planifice vizita lor în avantajul optim.

Pe durata a patru din cele cinci zile ale evenimentului va avea loc o discuție de grup sau în plen, prelegeri pe teme cheie cum ar fi implicațiile produse de boomul gazelor de șist pentru bioeconomie, tendințele viitoare în producția chimică, impactul redresării energiei, și evoluțiile din utilizarea apei industriale.

sursa: www.ilbioeconomista.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s