Bioeconomie.ro

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.

Pomicultorii s-au întâlnit în Poiana Brașov

Leave a comment


pomicultorii-s-au-intalnit-in-poiana-bra-ov-14955

Poiana Brașov Conferința tematică a Pomiculturii

       Pe 9-10 februarie a avut loc la Poiana Brașov Conferința tematică a Pomiculturii. Evenimentul a fost organizat de RNDR, în colaborare cu Prodcom Legume-Fructe și Centrul de Comunicare al Fermierilor.

La întâlnire au participat 160 de fermieri, invitaţi din Polonia şi Olanda, reprezentanţi ai institutelor de cercetare și ai MADR. In locul secretarului de stat George Turtoi a venit Romulus Duica, director în minister.
Prin sală i-am remarcat pe Emil Farago, președintele Asociației Producătorilor de Mere din Transilvania, Dănuț Băianu – Asociația Producătorilor de Fructe din Moldova, Nelu Orlaie – Pepinierele Hida din Sălaj, Ioan Platon-director  SCDP Bistriţa, Constantin Teodorescu-Ceravis- Bacău,  Andrei Teodorescu de la Pomfruct Buzău, Iosif Kiss, cunoscut cultivator de nuci, Rodica Rus de la Pomicola Maramureș, Ioan Oprea, preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor din Dâmboviţa și alți mari pomicultori.

Prima zi a fost rezervată prezentărilor tehnice. Invitaţii din Olanda şi Polonia au prezentat tehnici de irigare, tăiere, fertilizare prin picurare pentru livezi superintensive, iar Sorin Petrache de la Bayer a vorbit depsre programul de protecţie pentru seminţoase. El a pus accent pe două dintre cele mai recent lansate produse: Movento şi Luna Experience.

A doua zi a fost rezervată discuţiilor pe marginea noului PNDR şi al Ghidului tehnic pomicol elaborat la ICDP Mărăcineni, pe marginea căruia  pomicultorii au făcut numeroase comentarii referitoare la zonarea speciilor pomicole.

sursa: http://www.recolta.eu/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s